Bibelen online

Første Samuelsbog Kapitel 29

Davids krig mod amalekitterne

Filistrene samlede alle deres tropper i Afek, mens israelitterne slog lejr ved kilden i nærheden af Jizre'el. Filisterfyrsterne rykkede ud med deres afdelinger på hundrede og på tusind, og sidst kom David og hans mænd sammen med Akish. Da sagde filistrenes feltherrer: »Hvad skal de hebræere her?« Akish svarede dem: »Det er jo David, som var i tjeneste hos Israels konge Saul; han har været hos mig år og dag, og jeg har ikke haft noget at udsætte på ham, siden han faldt fra Saul.« Men filistrenes feltherrer blev vrede på ham og sagde til ham: »Send den mand tilbage til det sted, du har indsat ham over. Han skal ikke drage i felten med os og falde os i ryggen under kampen. Hvordan kunne han bedre opnå sin herres gunst end ved at bringe ham hovederne af de mænd her? Det er jo den David, man sang om i dansen:

Saul har dræbt sine tusinder,

men David sine titusinder.«

Da kaldte Akish David til sig og sagde til ham: »Så sandt Herren lever: Du er en retskaffen mand! Jeg så gerne, at du drog med mig i felten og vendte hjem igen; jeg har ikke haft noget at udsætte på dig, siden du kom til mig. Men fyrsterne synes ikke om dig. Tag derfor tilbage i fred, så du ikke gør noget, filistrenes fyrster ikke synes om.« »Jamen hvad har jeg gjort?« spurgte David Akish, »og hvad har du haft at udsætte på din tjener, fra den dag jeg trådte i din tjeneste, siden jeg ikke må kæmpe mod min herre kongens fjender?«

Akish svarede David: »Det står fast, at du i mine øjne er lige så meget værd som en Guds engel, men filistrenes feltherrer har sagt: ›Han må ikke drage i felten med os.‹ Gør dig nu klar i morgen tidlig sammen med din herres mænd, der har fulgt dig. Gør jer klar og drag af sted i morgen tidlig, så snart det bliver lyst.« Tidligt næste morgen tog David og hans mænd af sted og vendte tilbage til filistrenes land, mens filistrene drog op til Jizre'el.

Krydshenvisning:

1 Sam 4,1

Krydshenvisning:

Jos 13,3

Krydshenvisning:

1 Sam 27,7

Krydshenvisning:

1 Sam 18,7 21,12

Krydshenvisning:

2 Sam 14,17

Note:

din herres, nemlig Sauls.

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.