Bibelen online

Første Samuelsbog Kapitel 21

David hos Akimelek i Nob

David kom til præsten Akimelek i Nob. Akimelek blev forfærdet over at se David og spurgte ham: »Hvorfor kommer du alene? Hvorfor har du ikke nogen med dig?« David svarede præsten Akimelek: »Kongen har pålagt mig et ærinde, og han sagde til mig, at ingen måtte vide noget om det ærinde, han pålagde mig og sendte mig ud i. Folkene har jeg sat stævne på det og det sted. Men sig mig, hvad har du hos dig? Giv mig fem brød, eller hvad du nu har.« Præsten svarede David: »Jeg har ikke noget almindeligt brød, kun helligt brød. Men har dine folk nu også holdt sig fra kvinder?« David svarede præsten: »Hidtil har vi været udelukket fra kvinder, hver gang jeg drog ud, så folkenes kroppe var helligede; det var endda kun dagligdags ærinder. Hvor meget mere må de så ikke være helligede i dag?« Så gav præsten ham det hellige brød. Der var nemlig ikke andet brød end de skuebrød, som bliver fjernet derfra, hvor de ligger foran Herrens ansigt. Når de bliver fjernet, lægger man frisk brød frem.

En af Sauls mænd var netop den dag lukket inde dér for Herrens ansigt. Han hed Do'eg og var edomit, anfører for Sauls hyrder.

David sagde til Akimelek: »Har du ikke et spyd eller et sværd til rådighed? Jeg har hverken mit sværd eller andre våben med mig, fordi det hastede med kongens ærinde.« Præsten svarede: »Filisteren Goliats sværd – ham, du dræbte i Terebintedalen – ligger bag efoden indhyllet i en kappe. Vil du have det, kan du få det; her er ikke noget andet.« David svarede: »Der er intet sværd som det; giv mig det!«

Samme dag brød David op, og på flugten fra Saul kom han til Akish, kongen i Gat. Akishs folk sagde til ham: »Det er jo David, landets konge! Det var om ham, de dansende kvinder sang:

Saul har dræbt sine tusinder,

men David sine titusinder.«

Disse ord gjorde indtryk på David, og han blev meget bange for Akish, kongen i Gat. Derfor spillede han vanvittig for øjnene af dem; han teede sig som afsindig mellem dem, hamrede på portfløjene og savlede ned i sit skæg. Da sagde Akish til sine folk: »I kan da se, at manden er gal. Hvorfor kommer I med ham til mig? Har jeg ikke gale mennesker nok, siden I kommer med ham der, så han lader sin galskab gå ud over mig? Skal jeg have sådan en i huset?«

Krydshenvisning:

1 Sam 22,9 22,19

Krydshenvisning:

3 Mos 24,5-9

2 Mos 19,15

Krydshenvisning:

Matt 12,3-4

Krydshenvisning:

1 Sam 22,9

Krydshenvisning:

1 Sam 17,50-51

Dom 8,27

Krydshenvisning:

1 Sam 27,2

Sl 56,1

Krydshenvisning:

1 Sam 18,7

Krydshenvisning:

Sl 34,1

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd