Bibelen online

Anden Kongebog Kapitel 1

Akazja og Elias

Moab gjorde oprør mod Israel efter Akabs død.

Akazja faldt ud ad gittervinduet i værelset ovenpå i sit palads i Samaria og kom til skade. Han sagde til nogle sendebud, at de skulle gå hen og spørge Ekrons gud Ba'al-Zebub, om han ville komme sig af sin sygdom. Men Herrens engel havde sagt til tishbitten Elias: »Gå sendebuddene fra Samarias konge i møde og sig til dem: Er det, fordi der ikke er nogen Gud i Israel, at I går hen for at rådspørge Ekrons gud Ba'al-Zebub? Derfor siger Herren: Du kommer ikke ud af den seng, du ligger i, for du skal dø!« Elias var så gået derhen.

Da sendebuddene vendte tilbage til kongen, sagde han til dem: »Er I allerede kommet tilbage?« De svarede, at en mand var kommet dem i møde og havde sagt til dem: »Gå tilbage til kongen, som sendte jer af sted, og sig til ham: Dette siger Herren: Er det, fordi der ikke er nogen Gud i Israel, at du sender bud for at rådspørge Ekrons gud Ba'al-Zebub? Derfor kommer du ikke ud af den seng, du ligger i, for du skal dø!« Han spurgte dem: »Hvordan så den mand ud, som I mødte, og som sagde det til jer?« De svarede: »Det var en mand med langt hår, og han havde et læderbælte om lænden.« Da sagde Akazja: »Det er tishbitten Elias!«

Kongen sendte derpå en delingsfører af sted med hans halvtreds mand. Da han nåede op på toppen af det bjerg, hvor Elias sad, sagde han til ham: »Du gudsmand, kongen byder: Kom ned!« Men Elias svarede delingsføreren: »Så sandt jeg er en gudsmand, skal der falde ild ned fra himlen og fortære dig og din deling!« Så faldt en ild ned fra himlen og fortærede ham og hans deling.

Kongen sendte på ny en delingsfører af sted med hans halvtreds mand, og da han var nået op, sagde han til Elias: »Du gudsmand, dette siger kongen: Kom straks ned!« Elias svarede dem og sagde: »Så sandt jeg er en gudsmand, skal der falde ild ned fra himlen og fortære dig og din deling!« Så faldt Guds ild ned fra himlen og fortærede ham og hans deling.

For tredje gang sendte kongen en delingsfører af sted med hans halvtreds mand, og da den tredje delingsfører var nået op, faldt han på knæ foran Elias og bønfaldt ham: »Du gudsmand, måtte mit liv og dine halvtreds tjeneres liv være dyrebart i dine øjne! Ild er faldet ned fra himlen og har fortæret de to forrige delingsførere og deres delinger. Måtte mit liv være dyrebart i dine øjne!« Herrens engel sagde da til Elias: »Følg med ham ned, og vær ikke bange for ham!« Så rejste han sig og fulgte med ham ned til kongen; og til ham sagde han: »Dette siger Herren: Fordi du sendte bud for at rådspørge Ekrons gud Ba'al-Zebub, som om der ikke var nogen Gud i Israel, du kunne rådspørge, skal du ikke komme ud af den seng, du ligger i, for du skal dø!« Han døde så efter det ord fra Herren, som Elias havde talt, og Joram blev konge efter ham i Joshafats søn kong Joram af Judas andet regeringsår, for Akazja havde ikke nogen søn.

Hvad der ellers er at fortælle om Akazja, hvad han gjorde, står jo i Israels Kongers Krønike.

Krydshenvisning:

2 Kong 3,4-27

Krydshenvisning:

1 Kong 22,52-54

Krydshenvisning:

2 Kong 8,10

Krydshenvisning:

Matt 3,4

Hebr 11,37

Krydshenvisning:

Luk 9,54

Åb 11,5 20,9

Krydshenvisning:

2 Kong 3,1

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd