Bibelen online

Josvabogen Kapitel 16

Josefsønnernes område

Det landområde, som ved lodkastningen tilfaldt Josefsønnerne, strakte sig fra Jordan ved Jeriko, øst for Jerikos vandløb i ørkenen. Fra Jeriko går grænsen op i bjerglandet til Betel. Fra Betel fortsætter den mod Luz, videre til arkitternes område, til Atarot, derpå ned mod vest til jafletitternes område, til Nedre Bet-Horons område og Gezer, og den ender ude ved havet.

Josefs sønner Manasse og Efraim fik arvelodder. Efraimitternes område, slægt for slægt: Grænsen for deres arvelod mod øst går fra Atarot-Addar til Øvre Bet-Horon og derfra ud til havet. Mod nord er grænsen Mikmetat. Så drejer den mod øst til Ta'anat-Shilo og går videre øst om Janoha. Fra Janoha går den ned til Atarot og Na'ara, lige forbi Jeriko og fortsætter ud til Jordan. Fra Tappua går grænsen mod vest til Kana-bækken og ender ude ved havet. Det var efraimitternes stammes arvelod, slægt for slægt. Dertil kommer alle de byer med tilhørende landsbyer, inden for manassitternes arvelod, som blev udskilt til efraimitterne.

Men de fik ikke fordrevet kana'anæerne, som boede i Gezer, og den dag i dag bor kana'anæerne i Efraim; de er blevet hoveriarbejdere.

Krydshenvisning:

1 Mos 49,22

2 Kong 2,19

Krydshenvisning:

Jos 17,9

Krydshenvisning:

Dom 1,29

1 Kong 9,16 9,21

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd