Bibelen online

Tilføjelser til Esters Bog Kapitel 4

Dronning Ester træder frem for kongen

Den tredje dag, efter at hun var færdig med at bede, tog hun sin sørgedragt af og iførte sig sit prægtige skrud. Da hun nu var klædt i al sin pragt, påkaldte hun den altskuende Gud og frelser og tog sine to piger med sig. Den ene støttede hun sig til som en fornem dame, den anden fulgte efter og bar hendes slæb. Og hun strålede i sin skønheds glans, hendes ansigt var glad og indtagende, men hendes hjerte var knuget af frygt.

Hun gik ind gennem alle dørene og stod så foran kongen; han sad på sin kongetrone iført hele sit prægtige skrud, fuldstændig dækket af guld og ædelsten, og han var frygtindgydende. Han løftede sit ansigt, der glødede i herlighed, og så på hende i heftig vrede. Da skiftede dronningens ansigt farve, hun besvimede og sank sammen ind over den pige, der gik foran.

Men Gud vendte kongens heftighed til mildhed. Fuld af ængstelse sprang han op fra sin trone, tog hende i sine arme, indtil hun kom til sig selv, opmuntrede hende med venlige ord og sagde til hende: »Hvad er der, Ester? Jeg er din broder, vær ikke bange! Du skal ikke dø; vores lov gælder kun almindelige borgere. Kom herhen!« Han løftede sit guldscepter og lagde det på hendes nakke; så omfavnede han hende og sagde: »Tal til mig!« Og hun sagde: »Jeg så dig, herre, som en Guds engel, og mit hjerte skælvede af frygt for din herlighed. For du er ærefrygtindgydende, herre, og dit ansigt er fuldt af værdighed.« Imens hun talte, faldt hun besvimet om. Og kongen blev forfærdet, og alle hans tjenere prøvede at kalde hende til bevidsthed.

Krydshenvisning:

Judit 10,3 12,15

TilfEst C,13

Krydshenvisning:

Est 4,11

Krydshenvisning:

Dom 13,6

2 Sam 14,17 14,20

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.