Bibelen i ord og billeder

27.02.2024 Pressemeddelelse

Nyt pragtværk åbner Bibelen med nyere dansk kunst

I sin nye bog forener Lisbeth Smedegaard Andersen mere end 80 højdepunkter fra Bibelen med toppen af dansk kunst

Tid og evighed, fortælling og kunst: Her er bogen, der forener vores største fortællinger med den store danske kunst. Bibelen i ord og billeder er en overdådig coffee table book, en moderne kunstbibel, der samler to centrale spor i dansk kulturliv: Bibelhistorien og kunsten. Men her skabes nye betydninger, når kunsten og fortællingerne belyser hinanden på nye og ofte overraskende måder gennem forfatterens valg og sammenstillinger. 

Mere end 80 højdepunkter fra Bibelen bliver parret med toppen af dansk kunst. Tekstudvalget er præsenteret kronologisk for at give en fornemmelse af sammenhængen i Bibelens store historie – fra de berømte ord om altings begyndelse, over konger og profeter til Jesus’ lignelser og visionen for en ny jord. 

Udvalg af værker er sket med fokus på nyere og helt aktuel kunst. Fra Anna Syberg og Vilhelm Hammershøi, over Asger Jorn, Kirsten Justesen, Christian Lemmerz, Mie Mørkeberg, John Kørner og mange flere.

Lisbeth Smedegaard Andersen, født 1934, er forfatter, salmedigter, teolog og kunsthistoriker med et stort og anerkendt forfatterskab bag sig. Senest har hun modtaget Kristeligt Dagblads Pris 2023. Forfatter til bl.a. Bibelens kvinder.

Bibelen i ord og billeder

De største fortællinger vi har, forenet med den store danske kunst
Bibelen i ord og billeder
399,95

Forfatter: Lisbeth Smedegaard Andersen
Sidetal: 256 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-307-7
Mål: 22 x 28 cm.