Sommeren er en tid med mange bryllupper, og i kirkerne læses mange af de smukkeste citater fra Bibelen om Guds kærlighed til mennesket og menneskers kærlighed til hinanden. Foto: Colourbox.
Hvad siger Bibelen om kærlighed og ægteskab? Foto: Colourbox.

Hvad siger Bibelen om ...?

Som man kan se, kan Bibelen være meget konkret og jordnær. Den udtaler sig om mange ting, også om grønsagsretter og oksestege, og om forskellen på om maden krydres med had eller kærlighed.Men det er nu ikke helt så konkrete råd og anvisninger, du kan finde i dette afsnit. Derimod kan du finde henvisninger til steder i Bibelen, hvor der står noget om emner, der også er aktuelle i dag, fx bønandre religionergodt og ondttro og tvivl

Du kan også få noget at vide om, hvad Bibelen har at sige i nogle helt grundlæggende situationer i et menneskes liv: Fødsel og dåbopvækst og konfirmationkærlighed og ægteskab samt alderdom, død og begravelse.

At spejle sig

Selvfølgelig har samfundsforhold og regler, vilkår, normer og moral ændret sig radikalt, siden dengang Bibelen blev til. Derfor kan man ikke uden videre overføre forhold fra Bibelen og dens tid til i dag.Men de grundlæggende eksistentielle vilkår og livserfaringer deler vi med mange af de mennesker, man møder i Bibelen: Liv og død, sygdom, smerte, jalousi, kærlighed, opofrelse, had, glæde, sorg, ondskab, godhed.Derfor kan man spejle sig i Bibelen og dens mennesker og ofte blive klogere på sig selv af at se, hvordan de håndterede livets store spørgsmål dengang.

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd