Bibelens 66 bøger

Verdens mest usædvanlige bog

Ved første øjekast er Bibelen en helt almindelig bog med en begyndelse, en slutning og sider indimellem. Men så snart man går på opdagelse, står det klart, at Bibelen ikke ligner andre bøger. Det skyldes, at Bibelen ikke er én bog, men mange bøger – 66 i alt.

Mere bibliotek end bog

’Bibel’ er egentlig græsk og betyder bog. Vi kender også ordet fra ’bibliotek’, der er en samling af bøger. Og Bibelen er faktisk en bog fuld af bøger, 39 i Det Gamle Testamente og 27 i Det Nye Testamente. Et helt bibliotek, kan man sige, der er skrevet ned over en periode på 7-800 år, fra ca. 700 f.Kr. til 120 e.Kr. Det betyder, at de ældste dele af Bibelen er næsten 3000 år gamle.

En gammel bog, der også er nutidig

Og det er den anden ting, der gør Bibelen til en usædvanlig bog. For selv om Bibelen på den måde er en gammel bog, så er den også en nutidig bog. Den er blevet til for mange år siden og fortæller derfor om mennesker for mange år siden. Men samtidigt fortæller den også om mennesker i dag.Bibelen fortæller nemlig om de grundlæggende forhold, som man som menneske lever under til alle tider: Liv og død, glæde og sorg, ondskab og lykke, tvivl og tro, had og tilgivelse, jalousi og kærlighed. På den måde kan mennesker til alle tider spejle sig i Bibelen og dens mennesker. Og måske blive klogere på sig selv og sit eget liv.Det samme gælder det, som Bibelen fortæller om Gud. Også det har betydning for mennesker til alle tider – dengang, i dag og i fremtiden – siger Bibelen.Læs også: Én bibel – mange læsemåder

Én bog – to sprog

En sidste usædvanlig ting ved Bibelen er, at den er skrevet på to forskellige sprog. Det Gamle Testamente er oprindeligt skrevet på hebraisk, og Det Nye Testamente er skrevet på græsk. Altså én bog på to sprog.Men selv om Bibelen således er en usædvanlig bog, har den også som helt almindelige bøger en begyndelse, en afslutning og noget ind imellem.

Det kan du læse mere om her

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd