En ung mand skød genvej gennem parken, men her mødte han desværre nogle værre røvere. Tre styks. De slog ham. Han var helt besvimet og havde næseblod og et flækket øjenbryn. En præst og en gammel dame så ham ligge der i parken. De skyndte sig videre. Den næste, der kom forbi, var en flaskesamler i en gammel frakke og med en hullet kasket.

Næste er en gendigtning af lignelsen om den barmhjertige samaritaner. 

Kim Fupz Aakeson er kendt af både børn og voksne for sine fantasifulde fortællinger, skæve humor og sproglige overskud. I serien Fupz’ke lignelser har han fået til opgave at gendigte bibeltekster, nemlig nogle af Jesus’ lignelser fra Det Nye Testamente. Forfatteren har sat scenen i dagens Danmark, men fortællestruktur og temaer er hentet fra Det Nye Testamente. Det kan man forvisse sig om ved at læse den bibelske tekst, som er gengivet bagest i hver af bøgerne.

Det er Lilian Brøgger, der står bag illustrationerne i serien. Hun har illustreret en perlerække af anmelderroste og prisvindende børne- og voksenbøger. 

Fupz’ke lignelser er oplagte til højtlæsning i familien, hvor de kan give anledning til gode snakke om store emner. De tre bøger i serien er Næste; Per, Poul & Farmand; Det store party.

179,95

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Illustrator: Lilian Brøgger
Sidetal: 40 sider
Indbinding: Hardback
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-875-0
Mål: 17 x 24,50 cn.

Steffen Larsen, Politiken:

"Bibelselskabet har en heldig hånd med at formidle vores kristne kulturarv ... Nu har de udlånt en af hus-forfatterne – ham der hedder Lukas – til Kim Fupz Aakeson og Lilian Brøgger. Hun tegner så klassisk Brøgger'sk og smukt. han fortæller så inderligt om de kloge lignelser ... Kim Fupz Aakeson har et godt tag på de bibelske historier og Vorherre himself ... Hvor er det flot – og sandt!" Fire stjerner

Lektørudtalelse:

"Fortolkningerne rammer børnene med det moderne sprog og nærværende temaer. Historierne suppleres rigtig godt af kantede og udfordrende illustrationer af Lilian Brøgger."

Line Agersnap-Grevy, Tidsskriftet Religion:

"... oplagte i folkeskolen i religionsundervisningen. Sproget er sjovt, let og hverdagsagtigt ... Bøgerne er smukt illustreret af Lilian Brøgger. Billederne er meget moderne, og er, ligesom teksterne, lette at forstå. Der er meget at snakke om ud fra billederne, og farverne er brugt meget bevidst i alle tre bøger."

Eiler Jensen, Børn & Bøger:

"Det er fine fortællinger, som let genkendes - men som er blevet iklædt moderne sprogdragt, der leveres med Kim Fupz Aakesons velkendte drive og humor. Dertil kommer Lilian Brøggers herlige, sprælske og stærkt kulørte illustrationer. Man er i herligt selskab!"