Håndbiblioteket

03.10.2018 Pressemeddelelse

Bibelselskabet starter ny serie af håndbøger om Bibelen

Den nye serie "Bibelselskabets Håndbibliotek" bliver skudt i gang med udgivelsen af hele tre små håndbøger. Serien vil jævnligt blive udvidet med flere titler

Den 3. oktober udkommer de tre første bøger i Bibelselskabets nye serie, Bibelselskabets Håndbibliotek; en serie af små fagbøger, der udforsker væsentlige temaer og begreber i Bibelen. Forfatterne er eksperter på deres områder, og bøgerne er skrevet i et sprog, som man kan forstå. Serien henvender sig til alle, der vil læse sig ind på nogle af de centrale eller skæve emner, som Bibelen indeholder. Alle der vil være klogere på Bibelen kan starte her.

Hvem er Jesus egentlig? Det spørgsmål forsøger ph.d. i teologi Kasper Dalgaard at besvare i Jesus. I bogen tager han læseren med på en guidet tur gennem tidernes skiftende forståelser af Jesus – fra jødisk messias og kristen frelser til kættersk helt og muslimsk profet.

Tre bøger skyder serien i gang

I Himmelsk føde og forbuden frugt går lektor i teologi Anne Katrine de Hemmer Gudme i køkkenet og kigger nærmere på Bibelens spisekammer. For mad er ikke bare mad, men en alvorlig sag. Mad afslører, hvem vi er og hvor vi kommer fra, og ligesom i dag bruges mad i Bibelen både politisk, religiøst og som identitetsmarkør.Gud havde knap nået at fortælle Adam og Eva, at de ikke måtte spise af kundskabens træ, før Eva kastede sig over æblerne og tog Adam med i (synde)faldet. Synd har med andre ord været med os fra starten, men hvad er synd i grunden? Dét spørgsmål forsøger sognepræst Kristian Bøcker at besvare i Synd for begyndere, hvor han undersøger synd som fænomen og hvor vidt det stadig er et relevant begreb i dag.

Alle tre bøger findes også som e-bøger:

E-bog: Jesus

E-bog: Himmelsk føde og forbuden frugt

E-bog: Synd for begyndere

Synd for begyndere

Bogen dykker ned i Bibelen og kigger nærmere på synd. Fra syndefald over afladsbrev til sex og andre fristelser. En del af Bibelselskabets Håndbibliotek.
Håndbiblioteket: Synd for begyndere
119,95

Forfatter: Kristian Bøcker
Sidetal: 132 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-884-2