Bibelen online

Tredje Mosebog Kapitel 24

Bestemmelser om lysestagen og skuebrødene

Herren talte til Moses og sagde: Giv israelitterne besked om at skaffe dig ren olie af knuste oliven til lysestagen, så man altid kan sætte en lampe på. Aron skal sørge for, at den altid, fra aften til morgen, kan brænde for Herrens ansigt uden for Vidnesbyrdets forhæng i Åbenbaringsteltet. Det skal være en eviggyldig ordning for jer, slægt efter slægt. Han skal sørge for, at lamperne på lysestagen af rent guld altid kan brænde for Herrens ansigt.

Du skal tage fint mel og bage tolv ringbrød af det, to tiendedele efa mel til hvert brød. Dem skal du lægge i to rækker, seks i hver række, på bordet af rent guld for Herrens ansigt. På hver række skal du komme ren røgelse, den skal være duftoffer for brødene, et offer til Herren. Sabbatsdag efter sabbatsdag skal de til stadighed lægges frem for Herrens ansigt. Det skal være en eviggyldig pagtsforpligtelse hos israelitterne. Brødene skal tilfalde Aron og hans sønner, og de skal spise dem på et helligt sted, for de er højhellige. Det er det, der tilfalder ham af Herrens ofre, en eviggyldig rettighed.

Dødsstraf for at forbande Gud

En mand, hvis mor var israelit, og hvis far var egypter, gik ud blandt israelitterne, og han kom op at slås med en israelitisk mand i lejren. Da bespottede den israelitiske kvindes søn Herrens navn med en forbandelse, og man førte ham til Moses. Hans mor hed Shelomit og var datter af Dibri af Dans stamme. De holdt ham i forvaring, indtil de fik en afgørelse fra Herren. Og Herren sagde til Moses: Før den mand, der udtalte forbandelsen, uden for lejren; alle, der hørte det, skal lægge hænderne på hovedet af ham, og så skal hele menigheden stene ham. Og du skal sige til israelitterne: Hvem som helst, der forbander sin Gud, må selv bære straffen for sin synd. Den, der bespotter Herrens navn, skal lide døden; hele menigheden skal stene ham. Hvad enten det er en fremmed eller en af landets egne, skal han lide døden, fordi han bespottede navnet.

Når nogen slår et menneske ihjel, skal han lide døden. Den, der slår et husdyr ihjel, skal erstatte det med liv for liv. Når nogen tilføjer sin landsmand en legemsskade, skal der gøres det samme ved ham, som han selv har gjort, brud for brud, øje for øje, tand for tand. Den legemsskade, man påfører en anden, skal man selv påføres. Den, der slår et husdyr ihjel, skal erstatte det, og den, der slår et menneske ihjel, skal lide døden. Hos jer skal én og samme forordning gælde for de fremmede såvel som for landets egne. Jeg er Herren jeres Gud!

Det sagde Moses til israelitterne, og så førte de ham, der havde udtalt forbandelsen, uden for lejren og stenede ham. Israelitterne gjorde, som Herren havde befalet Moses.

Krydshenvisning:

2 Mos 27,20-21

Krydshenvisning:

2 Mos 27,20-21

Krydshenvisning:

2 Mos 27,20-21

Krydshenvisning:

2 Mos 25,30

Krydshenvisning:

Matt 12,4

Krydshenvisning:

4 Mos 15,34

Krydshenvisning:

5 Mos 17,5

Krydshenvisning:

2 Mos 20,7

Krydshenvisning:

2 Mos 21,12

Krydshenvisning:

2 Mos 21,33-37

Krydshenvisning:

2 Mos 21,24

Matt 5,38

Krydshenvisning:

3 Mos 19,34

2 Mos 12,49

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.