Bibelen online

Zakarias' Bog Kapitel 11

Luk dørene op, Libanon,

så ilden kan fortære dine cedertræer.

Du skal jamre, enebærtræ,

for cedertræet er faldet,

og de herlige træer er tilintetgjort;

I skal jamre, Bashans ege,

for den tætte skov er fældet.

Hør, hyrderne jamrer,

for deres prægtige hjord er tilintetgjort;

hør, løverne brøler,

for Jordans tætte krat er tilintetgjort.

Den gode og den slette hyrde

Dette siger Herren min Gud: Vogt slagtefårene! De, der køber dem, slagter dem uden at føle skyld; de, der sælger dem, tænker: »Lovet være Herren, jeg er blevet rig!« Deres hyrder skåner dem ikke. For jeg vil ikke længere skåne landets indbyggere, siger Herren. Jeg prisgiver dem til hinanden og til deres konge. De skal lægge landet i grus, og jeg redder ikke nogen fra dem.

Jeg vogtede så slagtefårene for fårehandlerne. Jeg tog mig to stave, den ene kaldte jeg Skønhed, den anden Bånd; og så vogtede jeg fårene. Jeg fjernede de tre hyrder i en og samme måned. Men jeg mistede tålmodigheden med dem, og de foragtede også mig. Så sagde jeg: »Jeg vil ikke vogte jer længere! De, der skal dø, kan dø; de, der skal forsvinde, kan forsvinde; resten kan æde hinanden.« Så tog jeg min stav, Skønhed, og brækkede den for at bryde den pagt, jeg havde sluttet med alle folkene. Den blev brudt samme dag, og fårehandlerne, der holdt øje med mig, forstod, at det var Herrens befaling. Jeg sagde til dem: »Hvis I synes, så giv mig min løn, og hvis ikke, kan I lade være!« De afvejede da min løn, tredive sekel sølv. Herren sagde til mig: »Kast den hen til støberen, den kostelige pris, de har vurderet mig til.« Og jeg tog de tredive sekel og kastede dem hen til støberen i Herrens hus. Så brækkede jeg den anden stav, Bånd, for at bryde broderskabet mellem Juda og Israel.

Herren sagde til mig: Udstyr dig nu som en uduelig hyrde. For nu lader jeg en hyrde fremstå i landet. De forsvundne skal han ikke tage sig af, de savnede skal han ikke opsøge, de lemlæstede skal han ikke helbrede, og de sunde dyr skal han ikke skaffe føde. Han spiser kødet af de fede dyr og spalter deres klove.

Ve den slette hyrde,

der forlader fårene!

Et sværd imod hans arm

og imod hans højre øje!

Hans arm skal visne

og hans højre øje blindes!

Krydshenvisning:
Krydshenvisning:

Jer 15,2

Krydshenvisning:

Matt 27,9

2 Mos 21,32

Matt 26,15

Krydshenvisning:

Matt 27,9

Krydshenvisning:

Mika 3,3

Maria fra Magdala

En graphic novel om Jesus og hans tid
Maria fra Magdala
279,95

Forfatter: Kristian Leth
Illustrator: Peter Snejbjerg
Sidetal: 112 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-271-1
Mål: 19 x 26 cm.