Foto: Jon Tyson/ Unsplash
Optrapningen af konflikten mellem Iran og USA har bestemt ikke gjort det nemmere at være kristen i Iran. Mange præster er fængslet sammen med konvertitter. Foto: Jon Tyson/ Unsplash

12.02.2020 Synne Garff, international chef

Flere konverterer fra islam til kristendommen

Tv-stationen SAT-7 understøtter de kristne ved at transmittere gudstjenester og programmer om tro og trosfrihed.

Kristne er verdens mest forfulgte. Situationen er desværre blevet værre de senere år. Det er lykkedes at få problemstillingen på den politiske dagsorden, og Bibelselskabets projekter får mere opmærksomhed.

Læs mere om SAT-7

Tv-kanalen giver adgang til et kristent fællesskab

Et af de områder, Bibelselskabet støtter pressede kristne på, er igennem den kristne TV-station SAT-7’s programmer. På grund af den kontinuerlige støtte fra dig og andre danske givere, er det også lykkedes at modtage flere millioner kroner fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling dels til Min Skole dels til programmer, der oplyser om religions- og trosfrihed.

Optrapningen af konflikten mellem Iran og USA har bestemt ikke gjort det nemmere at være kristen i Iran. Mange præster er fængslet sammen med konvertitter.

Det forunderlige er, at SAT-7 kan blive ved med at producere tv om kristendom, religionsfrihed, transmittere gudstjenester, diskutere tro, menneskerettigheder, kvindeundertrykkelse og arbejde med forsoning og ligestilling blandt muslimer og kristne i muslimsk-dominerede lande. For mange er kanalen den eneste adgang til et kristent fællesskab.

Samtidig med forfølgelsen oplever vi også en modsat bevægelse: Flere interesserer sig for Jesus Kristus; flere konverterer fra islam til kristendommen.

Paraboler. Foto: Paweł Czerwiński / Unsplash
Det er forbudt at opsætte paraboler i Iran, og undertiden fjernes de fra private boliger. Men de effektive tallerkener kommer hurtigt op igen, og det lykkes at sende programmer langt ud på landet, hvor vi kan have svært ved at distribuere bibler. Foto: Paweł Czerwiński /Unsplash

Læs også: Kristne kolleger fængsles i Iran

Flere interesserer sig for Jesus Kristus

Det er forbudt at opsætte paraboler i Iran, og undertiden fjernes de fra private boliger. Men de effektive tallerkener kommer hurtigt op igen, og det lykkes at sende programmer langt ud på landet, hvor vi kan have svært ved at distribuere bibler.

På grund af den øgede interesse for SAT-7, vil vi give flere læsere mulighed for at følge med i stationens programmer. Det vil i fremtiden ske i Bibelselskabets kvartalsblad Bibelen og Verden, der udvides med fire sider. Interesserede vil altså ikke længere modtage bladet SAT-7-nyt, men vil fra maj både få mulighed for at følge med i Tv-stationens arbejde og det øvrige globale bibelarbejde.

Læs også: Hun vil hjælpe kirker og konvertitter til at forstå hinanden

Netop nu har vi brug for midler til at sende programmer på farsi til Iran. For samtidig med forfølgelsen oplever vi også en modsat bevægelse: Flere interesserer sig for Jesus Kristus; flere konverterer fra islam til kristendommen. Vil du  hjælpe os med at støtte de kristne i Iran via SAT-7?

SAT-7-logo

SAT-7 bliver en del af Bibelen og Verden

Til marts udkommer Bibelen 2020. I den forbindelse modtager du et særnummer af Bibelen og Verden, der fortæller om tilblivelsen af den nye oversættelse til nudansk. Til maj sender vi flere nyheder om SAT-7 i Bibelen og Verden.