Himmelske Dage 2022. Foto: Steen Brogaard, Marie Hald, Carsten Lundager.
Mød blandt andre politiker Søren Pape, forfatter og journalist Charlotte Rørth og tegneserieskaber Peter Madsen på Himmelske Dage. Foto: Steen Brogaard, Marie Hald, Carsten Lundager.

26.04.2022

Kom med til foredrag, sang og samtaler om tro og bibel

Mød Bibelselskabet på Himmelske Dage i Roskilde: Oplev blandt andre Søren Pape til en samtale om tro, og hør tegneserieskaber Peter Madsen fortælle om sit nyeste værk, Urhistorien

Hvorfor gendigte Bibelen til børn? Hvad er åndeligt forældreskab? Hvad betyder tro for to politikere? Og hvor woke er Bibelen i grunden?

Få svarene, når Bibelselskabet er vært for en række arrangementer på Himmelske Dage i Roskilde den 26.-29. maj 2022.

Program

Fredag den 27. maj

  • Kl. 10.00-11.00: Åndeligt forældreskab gennem leg og læring. Hent inspiration til aktiviteter og samtale med børn med forfatterne bag bogen Kom og vær med, som udgives af Bibelselskabet og Danske Kirkers Råd. Medvirkende: Johannes Baun, Katrine Fischer og Simon Hoel. Arrangeret af Danske Kirkers Råd. Se her.
  • Kl. 14.30-15.30: Mød formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen og tidligere kirke- og kulturminister m.m., Joy Mogensen, til en debat om troens betydning. Ordstyrer er generalsekretær i Bibelselskabet, Johannes Baun. Se her.
  • Kl. 15.00-16.00: Peter Madsen fortæller om sin nye udgivelse, Urhistorien, der gendigter de første elleve kapitler i Bibelens i ord og billeder. Se her.
  • Kl. 15.00-16.30: Charlotte Rørth er en garvet journalist, foredragsholder og markant forfatter til bl.a. Jeg mødte Jesus. Charlotte Rørths nyeste bog Med rank ryg er en gribende, og barsk fortælling om moderskab, tro og kvindeliv. Se her.
  • Kl. 20.00: Forbønsgudstjeneste i Domkirken. Fakkeltog gennem Roskilde, som slutter med taler, sang, musik på Hestetorvet, kl. 21.45 - 23:15. Se her.

Lørdag den 28. maj

  • Kl. 11.00-12.00: Identitetspolitik er et yderst aktuelt emne, og således også relevant i et tromæssigt perspektiv. Tidligere generalsekretær i Bibelselskabet, Birgitte Stoklund Larsen, stiller op til debat. Generalsekretær i Bibelselskabet, Johannes Baun er ordstyrer. Se her.
  • Kl. 14.00-15.00: Den lille bibel er en helt ny genfortælling for børn fra 2-5 år. Journalistparret Joan og Daniel Øhrstrøm har gendigtet 40 af de bedste fortællinger fra Bibelen. Generalsekretær i Bibelselskabet, Johannes Baun, interviewer parret om arbejdet med bogen. Se her.
  • Kl. 17.00-18.00: I 2017 udkom Kirkesangbogen på Det Kgl. Vajsenshus’ Forlag. Bogen rummer ikke blot salmer, men også åndelige sange. Hen imod en tredjedel af dens numre er skabt direkte til bogen af navne som Dy Plambeck, Katrine Muff Enevoldsen, Sys Bjerre, Teitur og Jonas H. Petersen, mens Anne Linnet bidrog med fire hidtil ukendte salmer. Mød en del af redaktionen: Rasmus Nøjgaard, Henrik Marstal og Inge Marstal. Undervejs vil vi i fællesskab synge nogle af bogens salmer og sange, og desuden vil en af bogens bidragsydere optræde. Se her.

Om Himmelske Dage

Kirkefestivalen Himmelske Dage afholdes i Kristi Himmelfartsferien hvert tredje år – denne gang i Roskilde. Man kan opleve over 400 events om tro, samfund, debat og meget mere mellem himmel og jord.

Himmelske Dage er en økumenisk festival. Det vil sige, at Himmelske Dage er et samarbejde mellem forskellige kristne kirke, organisationer og foreninger.

Se hele programmet og køb billet på www.himmelskedage.dk