Guds ABC

En poetisk og humoristisk gendigtning af Bibelens første kapitler

Download gratis maleark

Bogen tager dig på rundtur i alfabetet og fortæller samtidig om altings skabelse, de første mennesker på jorden og det forbudte træ, der begynder med K … 

Guds ABC er en oplagt dåbs- eller fødselsdagsgave. Der er mange timers hyggeligt, lærerigt og meningsfuldt samvær forude!   

Forfatter Marianne Iben Hansen er kendt for sine rimede/rappede billedbøger – mange børn vil for eksempel kende klassikeren Axel elsker biler.  I Guds ABC opruller hun de store eksistentielle temaer om godt og ondt, Gud og menneske, liv og død. Alt sammen med energi, rytme og et glimt i øjet. 

Illustrator Peter Bay Alexandersen har med stor indlevelse lagt fantasi og farver til de bibelske fortællinger. I 2016 modtog han Blixen-prisen som årets illustrator.

229,95

Forfatter: Marianne Iben Hansen
Illustrator: Peter Bay Alexandersen
Sidetal: 64 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-915-3
Mål: 20 x 27 cm.

Anmeldelser

Louise Heldgaard Bylund, Kirke.dk:

"Iklædt fine illustrationer, en kreativ læsestrategi og en forfriskende nyfortolkning af de menneskelige grundvilkår er "Guds ABC" i både form og indhold et godt bud på en genfortælling rettet mod børn og deres familier i dag. "

Steffen Larsen, Politiken:

"Guds ABC er et helt nyt koncept for bibelformidling ... båret af legesyge, gåpåmod og farvet af fortælleglæde." Fire stjerner

Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen:

"Det er en oplagt idé at bruge ABC-formen til at genfortælle skabelsesberetningen for at understrege sammenhængen mellem sprog og verden, men her tilføjes den ekstra krølle, at kronologien i fortællingen faktisk bryder med det alfabetiske princip ... (Op)læseren må altså bladre frem og tilbage i alfabetet (og den fysiske bog), hvilket giver tid til at stoppe op og reflektere over indholdet."

Børn & Bøger:

"Marianne Iben Hansen er i det poetiske drillehjørne ... På sødeste, finurligste og morsomste måde finder rimdronningen ud af, hvordan vi skal finde hoved og hale i fortællingerne – og det er gjort så veloplagt som noget! Hvad forfatterinden ikke selv giver til fortællingerne, det tilføjer illustratoren Peter Bay Alexandersen på veloplagt og humoristisk måde. Så det er krydsklippet lystvandring, vi er på, igennem Bibelens første kapitler. Vil vi have mere? Om!"

Ole Laursen, lektørudtalelse:

"Skønt at se Marianne Iben Hansen give sig i kast med skabelsesberetningen, hvilket har resulteret i en bibelhistorie med en tekst præget af vid, rytme og ferme rim ... Marianne Iben Hansen beviser igen med "Guds ABC", at hun er en af vores ypperste rimsmede for børn."

Ida Barkholt, www.bogtanken.dk:

"Skabelsesberetningen for de små i et skønt sprog og en nytænkende form ... Versene har en vidunderlig rytme og sproget glider som en let melodi under læsningen med flotte rim"

Kathrine Pachniuk, @bibliotekat:

"Den kommer til at blive læst meget - både fordi den er smuk og fordi jeg elsker at læse Mariannes rim op. Anbefales til dåbsgave, højtlæsning til børnegudstjenester og derhjemme simpelthen fordi det er en skøn tekst og historie. Fra ca. 3 år, men Mariannes rim begejstrer fra vuggestuen og op til 100, så læs dem endelig med både små- og skolebørn. Og selv. "

Rikke Dyrhave, www.æseløre.dk:

"Marianne Iben Hansen har digtet med humor og sprog, der sprudler. Det er en fornøjelse at læse versene højt - det er nærmest en rap. Jeg er vild med det. Hun kan noget helt særligt med ord - også i denne bog. Den kan læses mange gange - forfra og bagfra, op og ned. Sådan en bog er det nemlig. Den indbyder til at gå på opdagelse og til at lege med ord. Peter Bay Alexandersen, der modtog Blixen-prisen for årets illustrator i 2016, har illustreret, så det er en fryd. De skønne farver, mange detaljer og med lige så meget humor som teksten, gør at det hele spiller sammen. "

Damian Arguimbau, Kristeligt Dagblad:

"Lyse, glade opslag med masser at se på og pege på." Tre stjerner

Kristine Sofie Højen, @kshdkboeger:

"kompetent, spændende, nytænkt og nærværende" Fem stjerner