Bibelen online

Amos' Bog Kapitel 7

Tre domssyner om Israel

Dette lod Gud Herren mig se: Han dannede græshopper, da efterslætten var begyndt at komme op, efterslætten efter kongens høst. Da de var ved at være færdige med at æde alt græsset i landet, sagde jeg: »Gud Herre, tilgiv dog! Hvordan skal Jakob bestå, så lille han er?« Da fortrød Herren. »Det skal ikke ske,« sagde Herren.

Dette lod Gud Herren mig se: Gud Herren kaldte på ilden til dom, og den fortærede det store dyb. Men da den begyndte at fortære markerne, sagde jeg: »Gud Herre, hold dog inde! Hvordan skal Jakob bestå, så lille han er?« Da fortrød Herren. »Heller ikke det skal ske,« sagde Gud Herren.

Dette lod Herren mig se: Der stod en mand på en mur med et blylod i hånden. Herren spurgte mig: »Hvad ser du, Amos?« Jeg svarede: »Et blylod,« og Herren sagde: »Nu sænker jeg et blylod i mit folk Israel; jeg vil ikke længere bære over med det.«

Isaks offerhøje skal lægges øde,

Israels helligdomme blive til ruiner,

og jeg rejser mig med sværd mod Jeroboams hus.

Sammenstødet med præsten Amasja

Præsten i Betel, Amasja, sendte bud til Israels konge Jeroboam: »Amos har dannet en sammensværgelse mod dig midt i Israel. Landet kan ikke bære alle hans ord. For Amos har sagt: Jeroboam skal dø for sværdet, og Israel skal føres bort fra sin jord.« Amasja sagde til Amos: »Seer, skynd dig at tage til Juda; der kan du skaffe dig føden, der kan du profetere. I Betel må du ikke længere profetere; for det er kongens helligdom og rigets tempel.« Amos svarede Amasja: »Jeg er ikke profet, jeg er ikke profetdiscipel; jeg er kvægavler og dyrker morbærfigner. Men Herren tog mig bort fra hjorden og sagde til mig: ›Gå hen og profetér for mit folk Israel!‹ Og hør nu Herrens ord! Du siger: ›Du må ikke profetere imod Israel og ikke bruge profetord imod Isaks hus!‹ Derfor siger Herren:

Din kone skal blive skøge i byen,

dine sønner og døtre skal falde for sværdet,

din jord skal udstykkes med målesnor,

du selv skal dø på uren jord,

og Israel skal føres bort fra sin jord.«

Krydshenvisning:

1 Mos 18,26

2 Mos 32,14

Krydshenvisning:

Am 8,2

Krydshenvisning:

Jer 38,4

Krydshenvisning:

1 Sam 9,9

Krydshenvisning:

1 Kong 12,28-29

Krydshenvisning:

Am 1,1

Krydshenvisning:

Am 2,12

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd