Bibelen online

Jeremias' Bog Kapitel 27

Billedhandling om babylonerkongens åg

I begyndelsen af Josijas søn kong Jojakim af Judas regering kom dette ord til Jeremias fra Herren. Dette sagde Herren til mig: Lav reb og stænger til et åg, og læg det over din nakke. Så skal du sende bud til kongen af Edom og kongen af Moab, til ammonitternes konge og til kongen af Tyrus og kongen af Sidon med de sendebud, som er kommet til Judas konge Sidkija i Jerusalem. Dem skal du give besked om at gå til deres herrer, og du skal sige til dem: Dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud: Sådan skal I sige til jeres herrer: I min store styrke og med løftet arm har jeg skabt jorden med de mennesker og dyr, som er på jorden, og jeg giver den, til hvem jeg vil. Nu vil jeg give alle disse lande i min tjener Babylons konge Nebukadnesars magt. Selv de vilde dyr giver jeg ham, så de skal trælle for ham. Alle folkeslag skal trælle for ham, og også for hans søn og hans sønnesøn, indtil timen kommer også for hans land; da skal talrige folk og store konger gøre ham til træl. Men det folk og det rige, som ikke vil trælle for Babylons konge Nebukadnesar, og som ikke vil bøje nakken under babylonerkongens åg, det folk vil jeg straffe med sværd, sult og pest, siger Herren, indtil jeg har udryddet det ved hjælp af ham.

I skal ikke høre efter jeres profeter og spåmænd, jeres drømmetydere, jeres sandsigere og jeres troldmænd, når de siger til jer: »I kommer ikke til at trælle for babylonerkongen.« De profeterer løgn for jer, så I bliver fjernet fra jeres jord; for jeg fordriver jer, så I går til grunde. Men det folk, som bøjer nakken under babylonerkongens åg og træller for ham, lader jeg blive boende på sin jord, siger Herren; det skal dyrke den og bo på den.

Alt dette talte jeg til Judas konge, Sidkija. Jeg sagde: Bøj nakken under babylonerkongens åg, og træl for ham og hans folk, så skal I leve. Hvorfor vil I dø, du og dit folk, ved sværd, sult og pest, sådan som Herren har truet det folk, der ikke vil trælle for babylonerkongen? Lyt ikke til de profeter, der siger til jer: »I kommer ikke til at trælle for babylonerkongen.« De profeterer løgn for jer! Jeg har ikke sendt dem, siger Herren, og de profeterer løgn i mit navn; derfor fordriver jeg jer, så I og de profeter, der profeterer for jer, går til grunde.

Men til præsterne og til hele dette folk talte jeg og sagde: Dette siger Herren: Lyt ikke til de profeter, der profeterer for jer og siger: »Karrene fra Herrens tempel skal snart blive bragt tilbage fra Babylon.« De profeterer løgn for jer! I skal ikke høre efter dem. I skal trælle for babylonerkongen, så skal I leve. Hvorfor skal denne by lægges i ruiner? Men hvis de er profeter, der har Herrens ord, skal de indtrængende bede Hærskarers Herre om, at de kar, der er tilbage i Herrens tempel og i Judas konges palads og i Jerusalem, ikke skal komme til Babylon. For dette siger Hærskarers Herre om søjlerne, om Havet, om vognstellene og om resten af karrene, der er tilbage i denne by, dem, babylonerkongen Nebukadnesar ikke tog med, da han førte Judas konge Jekonja, Jojakims søn, i eksil fra Jerusalem til Babylon sammen med alle de fornemme i Juda og Jerusalem; ja, dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud, om de kar, der er tilbage i Herrens tempel og i Judas konges palads og i Jerusalem: De bliver bragt til Babylon, og dér skal de blive til den dag, jeg drager omsorg for dem og bringer dem tilbage til dette sted, siger Herren.

Krydshenvisning:

Jer 25,21-22

Krydshenvisning:

Jer 32,17

Krydshenvisning:

Jer 28,14

Ez 26,7

Dan 2,38

Krydshenvisning:

Jer 25,14

Krydshenvisning:

Jer 14,13-14

Krydshenvisning:

Jer 23,21

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Jer 28,3

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Note:

Havet er det samme som bronzehavet, jf. Jer 52,17.

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

1 Kong 7,15-39

2 Kong 25,13-17

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Krydshenvisning:

Bar 1,8-9

Ezra 1,1-11

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd