Fupz'ke lignelser 2023

11.10.2023 Pressemeddelelse

Tre lignelser genfortalt med sprogligt overskud og humor

Kim Fupz Aakeson har gendigtet tre lignelser i et moderne sprog og med vanlig skæv humor. Scenen er sat i dagens Danmark og den legende tone understreges af Lillian Brøggers sprudlende illustrationer. Med de nye udgivelser tæller serien nu seks bøger

Tre nye billedbøger genfortæller Jesus’ lignelser i nutid og i et moderne sprog. Kim Fupz Aakeson har med legende lethed og blik for essensen omsat de klassiske bibelske historier og dilemmaer til dagens Danmark – og formidler det hele med velkendt sprogligt overskud og skæv humor. 

Om arbejdet siger forfatteren: ”Det er utroligt, så skarpt mange af Bibelens tekster står stadigvæk, de går lige i eksistensen, vores medfølelse, vores afmagt, vores empati, vores tvivl, alt det vi mennesker render rundt og slås med.” 

I 2019 udkom de første tre bøger i serien, og nu følger tre nye nyskrevne lignelser, nemlig lignelsen om arbejderne i vingården, lignelsen om det vildfarne får og lignelsen om den gældbundne tjener. 

Selvom forfatteren har sat scenen i dagens Danmark, er fortællestruktur og temaer hentet fra Det Nye Testamente. Historierne er derfor også en nyfortolkning, som bidrager til at løfte det bibelske univers og sikrer, at det hele giver mening på en ny måde. Bagerst i hver billedbog er den bibelske originaltekst gengivet som supplement og til genopfriskning. 

Illustrator Lilian Brøgger står bag en perlerække af anmelderroste og prisvindende børne- og voksenbøger og bidrager i høj grad med sine illustrationer til historierne og den legende stemning i de tre nye billedbøger. 

Fupz'ke lignelser er oplagte til højtlæsning i familien, hvor de kan give anledning til gode snakke om etik og moral. De er også velegnede i undervisningen i kristendomskundskab og dansk på de mindre årgange. De større klasser kan arbejde med dem, når fokus er på bibelske fortællinger før og nu – og de vil være et sjovt og relevant indslag i undervisningen af både minikonfirmander og konfirmander.

Jonnas jordbær

Jonna har en kæmpestor mark med en masse jordbær. Men selvom hun ansætter en masse jordbærplukkere, og de plukker alt, hvad de kan, så går det stadig langsomt. Jonna må finde endnu flere plukkere, men så bliver der ellers også plukket, lige indtil alle jordbærrene er i bakker. Alle er glade, lige indtil de allesammen skal have deres løn. Så bliver der ballade … 

Jonnas jordbær er en gendigtning af lignelsen om arbejderne i vingården.

Køb bogen her

Jonnas jordbær

Lånehajen

En taxachauffør drømte om at køre rundt i en lækker bil. Og hvad gør sådan en taxachauffør, der ikke helt har penge nok? Nemlig, han går til lånehajen, for hos lånehajen kan man låne penge til at købe lige det, man drømmer om. Men problemet er bare, at sådan en lånehaj, han skal have sine penge tilbage og lidt til … 

Lånehajen er en gendigtning af lignelsen om den gældbundne tjener.

Køb bogen her

Lånehajen

Og så var Malte væk

Børn, der går i første klasse, taler i munden på hinanden og hører ikke efter. Og så spørger de hele tiden om alt muligt. På den måde har læreren Vibeke nok at se til. Og som om det ikke er nok, så skal sådan en klasse også nogle gange på tur. Stakkels Vibeke – hun har ikke lukket et øje hele natten, for i morgen står den på udflugt med 27 børn. Hvad nu, hvis der er nogen, der bliver væk? 

Og så var Malte væk er en gendigtning af lignelsen om det vildfarne får.

Køb bogen her

Og så var Malte væk

I serien Fupz'ke lignelser findes også Per, Poul og Farmand, Det store party og Næste.

Jonnas jordbær

Fupz'ke lignelser
Jonnas jordbær
179,95

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Illustrator: Lilian Brøgger
Sidetal: 40 sider.
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-282-7