Bibelen online

Jeremias' Bog Kapitel 43

Da Jeremias var færdig med at tale alle disse ord til hele folket, de ord, som Herren deres Gud havde sendt til dem gennem ham, sagde Azarja, Hoshajas søn, og Johanan, Kareas søn, og alle de overmodige mænd til Jeremias: »Det er løgn, hvad du siger! Herren vor Gud har ikke sendt dig for at sige, at vi ikke skal drage til Egypten og bo der som fremmede. Nej, det er Baruk, Nerijas søn, der sætter dig op imod os, så vi kan falde i kaldæernes hånd, og de kan dræbe os eller føre os til Babylon i eksil.«

Johanan, Kareas søn, og alle hærførerne og hele folket adlød ikke Herrens ord om at blive boende i Juda; men Johanan, Kareas søn, og alle hærførerne tog alle de judæere, der var tilbage, dem, som var vendt tilbage til Juda fra de folkeslag, de var fordrevet til, mænd, kvinder og børn, kongedøtrene og alle dem, som chefen for livvagten Nebuzar'adan havde ladet blive hos Gedalja, Ahikams søn, Shafans sønnesøn; blandt dem var profeten Jeremias og Baruk, Nerijas søn. De drog til Egypten, for de ville ikke adlyde Herren. Og de kom til Takpankes.

Billedhandling om Nebukadnesars erobring af Egypten

Herrens ord kom til Jeremias i Takpankes: Tag nogle store sten, og grav dem ned i mørtelen i brolægningen ved indgangen til Faraos palads i Takpankes, mens de judæiske mænd ser på det. Du skal sige til dem: Dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud: Jeg sender bud efter min tjener, babylonerkongen Nebukadnesar. Jeg stiller hans trone oven på de sten, jeg har gravet ned her, og han skal brede sit trontæppe ud over dem. Han skal komme og slå Egypten: Den, der tilhører døden, skal gå til døden; den, der tilhører fangenskabet, til fangenskabet, og den, der tilhører sværdet, til sværdet. Han skal sætte ild på Egyptens templer, brænde dem ned og føre guderne bort. Han skal afluse Egypten, som en hyrde afluser sin kappe, og drage derfra som sejrherre. Han skal knuse stenstøtterne i Bet-Shemesh i Egypten og brænde Egyptens templer ned.

Krydshenvisning:

Jer 36,32

Krydshenvisning:

Jer 40,11

Krydshenvisning:

Jer 41,10

Krydshenvisning:

2 Kong 25,26

Krydshenvisning:

Jer 25,9

Krydshenvisning:

Jer 15,2

Krydshenvisning:

Jer 46,25

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd