Bibelen online

Ezekiels Bog Kapitel 22

Jerusalem, blodets by

Herrens ord kom til mig: Du, menneske, du skal dømme, du skal dømme blodets by! Du skal fortælle den om alle dens afskyelige handlinger. Du skal sige: Dette siger Gud Herren: Tiden er kommet for byen, der udgyder blod i sine gader. Den fremstiller møgguder, så den bliver uren. Du har pådraget dig skyld ved det blod, du udgyder; du er blevet uren ved de møgguder, du fremstiller. Din tid er nær, du har nået dit åremål! Derfor gør jeg dig til spot og spe for folkene og landene; både de nære og de fjerne vil gøre nar af dig. Du bliver berygtet for urenhed, og du er fyldt med rædsler. Til dig er Israels fyrster kommet for at udgyde blod, hver fra sin slægt. De vanærer fædre og mødre i dig, mod fremmede øver de vold, og de udnytter faderløse og enker. Du ringeagter mine helliggaver og vanhelliger mine sabbatter. Handelsmænd er kommet til dig for at udgyde blod. På bjergene holder de måltid; de handler skamløst i dig. De blotter deres fars køn, de voldtager den, der er uren under sine blødninger. De handler afskyeligt med anden mands hustru, skamløst skænder de deres svigerdøtre, de voldtager deres søster, deres egen fars datter. De lader sig bestikke til at udgyde blod. Du tager rente og driver åger, og ved undertrykkelse skaffer du dig uretmæssig vinding fra dine landsmænd. Men mig har du glemt, siger Gud Herren!

Jeg slår hænderne sammen på grund af den uretmæssige vinding, du har skaffet dig, og det blod, der flyder i dine gader. Kan dit hjerte holde stand, og er dine hænder stærke nok, den dag jeg gengælder dig? Jeg, Herren, har talt, og jeg vil gøre det. Jeg spreder dig blandt folkene og strør dig ud i landene; jeg gør en ende på din urenhed. For gennem dig er jeg blevet vanæret for øjnene af folkene. Så skal du forstå, at jeg er Herren.

Israel i smelteovnen

Herrens ord kom til mig: Menneske, for mig er Israels hus blevet slagger. Det hele, sølv, kobber, tin, jern og bly, er blevet slagger i ovnen. Derfor siger Gud Herren: Fordi I alle er blevet slagger, vil jeg samle jer inde i Jerusalem. Som man samler sølv, kobber, jern, bly og tin i en ovn, så man kan blæse ilden op og smelte det, sådan samler jeg jer i min vrede og harme; jeg lægger jer til rette og smelter jer. Jeg samler jer og blæser min vredes ild op imod jer, så I smelter i den. Som man smelter sølv i en ovn, skal I smeltes i byen. Så skal I forstå, at jeg er Herren. Jeg udøser min harme over jer.

Herrens ord kom til mig: Menneske, sig til landet: Du blev ikke renset og fik ikke regn på vredens dag. Dine fyrster er som brølende løver, der sønderriver bytte. De æder mennesker, river rigdomme og kostbarheder til sig og gør mange i landet til enker. Dine præster forbryder sig mod min lov, og de vanhelliger mine helliggaver. De skiller ikke det hellige fra det uhellige og kundgør ikke forskellen på rent og urent. De lukker øjnene for mine sabbatter, så jeg bliver vanæret blandt dem. Stormændene i landet er som ulve, der sønderriver bytte; de udgyder blod og gør det af med mennesker for at skaffe sig uretmæssig vinding. Profeterne kalker over med falske syner og løgnespådomme, når de siger: »Dette siger Gud Herren«, skønt Herren ikke har talt. Landets folk øver vold og røver bytte; de udnytter hjælpeløse og fattige og undertrykker fremmede uden lov og dom. Jeg søgte én iblandt dem til at rejse gærde eller stille sig i murbruddet foran mig til værn for landet, for at det ikke skulle gå til grunde; men jeg fandt ingen. Da udøste jeg min harme over dem, tilintetgjorde dem i min vredes ild og gengældte dem deres færd, siger Gud Herren.

Krydshenvisning:

Ez 24,6 20,4

Krydshenvisning:

2 Kong 21,16

Ez 5,15

Krydshenvisning:

2 Mos 22,20-21

Krydshenvisning:

3 Mos 19,30

Krydshenvisning:

Ez 18,6

Krydshenvisning:

3 Mos 18,7-8 18,19

Krydshenvisning:

3 Mos 18,9 18,15 18,20

Krydshenvisning:

2 Mos 22,24

Krydshenvisning:

Ez 34,3 34,8

Sef 3,3

Krydshenvisning:

Sef 3,4

Ez 44,23

3 Mos 10,10

Krydshenvisning:

Sef 3,4

Ez 44,23

3 Mos 10,10

Krydshenvisning:

Sef 3,4

Ez 44,23

3 Mos 10,10

Krydshenvisning:

Ez 13,5

Krydshenvisning:

Ez 21,36

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd