Bibelen online

Ezekiels Bog Kapitel 44

Den lukkede østport

Han førte mig tilbage til helligdommens ydre østport, og den var lukket. Herren sagde til mig: Denne port skal være lukket; den må ikke åbnes, og ingen må gå ind ad den. Herren, Israels Gud, er gået ind ad den, derfor skal den være lukket. Men fordi fyrsten er fyrste, skal han sidde i den og holde måltid for Herrens ansigt. Han skal gå derind gennem forhallen i porten, og samme vej skal han gå ud.

Fremmede udelukkes fra helligdommen

Så førte han mig gennem nordporten hen foran templet, og jeg så, at Herrens herlighed fyldte Herrens tempel, og jeg kastede mig ned. Og Herren sagde til mig: Menneske, brug dine øjne og dine ører, og læg mærke til alt, hvad jeg taler til dig, alle forskrifterne for Herrens tempel og alle lovene for det; og læg mærke til indgangen til templet og alle helligdommens udgange. Du skal sige til det genstridige Israels hus: Dette siger Gud Herren: Nu er det nok med jeres afskyelige handlinger, Israels hus! Når I lader fremmede, som er uomskårne på hjerte og krop, komme ind i min helligdom og vanhellige mit tempel, når I bringer mig føde, fedt og blod, så har I brudt min pagt med alle jeres afskyelige handlinger; I har ikke selv varetaget tjenesten med mine hellige offergaver, men I har sat dem til at varetage tjenesten i min helligdom for jer. Dette siger Gud Herren: Ingen fremmed, som er uomskåret på hjerte og krop, må gå ind i min helligdom; det gælder alle fremmede, som bor blandt israelitterne.

Præsteklasserne

Levitterne derimod, som fjernede sig fra mig, da Israel for vild, dengang de forvildede sig bort fra mig og fulgte deres møgguder, de skal bære deres straf. I min helligdom skal de have vagttjenesten ved templets porte, og de skal gøre tjeneste i templet; de skal slagte brændofferdyret og slagtofferdyret for folket og forrette tjenesten for dem. De gjorde tjeneste for dem foran deres møgguder, så de blev årsag til skyld i Israels hus; derfor løftede jeg min hånd imod dem, siger Gud Herren. De skal bære deres straf. De må ikke træde frem for mig og gøre præstetjeneste og ikke nærme sig nogen af mine hellige offergaver, de højhellige offergaver; men de skal bære deres skændsel og de afskyelige handlinger, de har begået. Jeg sætter dem til at varetage tjenesten i templet med det arbejde, der hører til, og med alt, hvad der skal gøres dér.

Men de levitpræster, sadokiderne, som varetog tjenesten i min helligdom, dengang israelitterne forvildede sig bort fra mig, de må komme nær til mig og gøre tjeneste for mig, og de skal træde frem for mig og bringe mig fedt og blod, siger Gud Herren. De skal komme i min helligdom, de må komme nær til mit bord og gøre tjeneste for mig; de skal varetage tjenesten for mig. Når de kommer til portene til den indre forgård, skal de tage klæder af hørlinned på; de må ikke have uld på, når de gør tjeneste i portene til den indre forgård og i templet. De skal have linnedturbaner på hovedet og linnedbukser om lænden, og de må ikke klæde sig i noget, der får dem til at svede. Når de går ud i den ydre forgård til folket, skal de tage de klæder af, som de har gjort tjeneste i, og lægge dem i de hellige kamre og tage andre klæder på; de må ikke gøre folket helligt med deres klæder. De må ikke rage deres hoveder og ikke lade håret vokse frit; de skal klippe deres hår. Ingen præst må drikke vin, når han er kommet ind i den indre forgård. De må ikke gifte sig med en enke eller en fraskilt, men kun med en jomfru af Israels hus eller med en enke efter en præst. De skal give mit folk belæring om forskellen mellem helligt og uhelligt, og de skal kundgøre forskellen mellem rent og urent. I en retssag skal de træde frem som dommere og dømme efter mine bud. De skal holde mine love og forskrifter for alle mine fester og holde mine sabbatter hellige. De må ikke gå ind til et dødt menneske, så de bliver urene; kun hvis der er tale om far, mor, søn, datter, bror eller ugift søster, må de pådrage sig urenhed. Efter at han er blevet renset, skal man tælle syv dage frem, og den dag, han kommer til helligdommen, ind i den indre forgård, for at gøre tjeneste i helligdommen, skal han bringe sit syndoffer, siger Gud Herren. De må ikke have arvelod, jeg er deres lod; I skal ikke give dem ejendom i Israel, jeg er deres ejendom. De skal leve af afgrødeofferet, syndofferet og skyldofferet, og alt, hvad der er lagt band på i Israel, skal være deres. Det bedste af al førstegrøde og af al afgift, af alle jeres afgifter, skal tilfalde præsterne, og det første af jeres dej skal I give til præsten, for at han kan lade velsignelsen hvile over dit hus. Ingen selvdøde eller sønderrevne dyr, hvad enten det er fugle eller dyr, må præsterne spise.

Krydshenvisning:

Ez 43,4

Krydshenvisning:

Ez 43,4

Krydshenvisning:

Ez 46,2

Krydshenvisning:

Ez 43,5

Krydshenvisning:

Ez 45,9

Krydshenvisning:

Es 52,1

Jer 9,25

Krydshenvisning:

Ez 40,46

Krydshenvisning:

3 Mos 16,4

Krydshenvisning:

Ez 42,14

Krydshenvisning:

3 Mos 19,27

Krydshenvisning:

3 Mos 10,9

Krydshenvisning:

3 Mos 21,13-14

Krydshenvisning:

Ez 22,26

3 Mos 10,10

Krydshenvisning:

5 Mos 17,8-9

Krydshenvisning:

4 Mos 19,11

3 Mos 21,1-4

Krydshenvisning:

4 Mos 18,20

Krydshenvisning:

4 Mos 18,14

Krydshenvisning:

2 Mos 25,2

4 Mos 15,20

Krydshenvisning:

3 Mos 22,8

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd