Lutherbibel fra 1905
Lutherbibel fra 1905. Den seneste autoriserede oversættelse af hele Bibelen er fra 1992.

Sådan opstod Bibelselskabet i Danmark

Det Danske Bibelselskab blev stiftet i 1814. Det har udviklet sig på mange områder i løbet af de næsten 200 år, men den vigtigste opgave er uændret: At udgive Bibelen.

I begyndelsen af 1800-tallet kom der grøde i dansk kirkeliv. Hidtil var kirkeligt arbejde blevet styret ovenfra af biskopper og præster, men en mere folkelig arbejdsform, hvor præster og lægfolk begyndte at arbejde sammen, slog langsomt igennem.

Interessen for et dansk bibelselskab voksede. Flere af de betydeligste personligheder inden for kirke- og kulturliv gik således sammen for at oprette Bibelselskabet for Danmark, som blev stiftet i 1814. 

I et europæisk perspektiv opstod tanken om et bibelselskab i kraft af den bibelbevægelse, der fandt sted i flere europæiske lande i begyndelsen af 1800-tallet. I Danmark skabte bibelsagen en hidtil uset almen og folkelig interesse for en opgave, der ellers betragtedes som kirkens, nemlig at udbrede Bibelen.

Skotten Ebenezer Henderson regnes for bibelsagens første egentlige forkæmper i Danmark. Sammen med blandt andre biskop Friedrich Münter, professor Jens Møller og pastor Jakob Peter Mynster oprettede Henderson Det Danske Bibelselskab. Hovedformålet var at fremme bibelsagen i Danmark.

Dette formål har varet ved op til i dag. Bibelselskabet udgiver Bibelen i den autoriserede danske oversættelse i en mængde udgaver til en række forskellige målgrupper i alle aldre.

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.