Bibelen online

Tredje Mosebog Kapitel 9

Arons første offer

På den ottende dag tilkaldte Moses Aron og hans sønner og Israels ældste, og han sagde til Aron: »Tag en tyrekalv til syndoffer og en vædder til brændoffer, begge lydefri; dem skal du ofre for Herrens ansigt. Og du skal sige til israelitterne: Tag en gedebuk til syndoffer, en kalv og et lam, årgamle og lydefri, til brændoffer, en okse og en vædder til måltidsoffer, som skal slagtes for Herrens ansigt, samt et afgrødeoffer, rørt op med olie. I dag vil Herren vise sig for jer.« Så bragte de alt det, Moses havde befalet, hen foran Åbenbaringsteltet, og hele menigheden kom nærmere og stillede sig for Herrens ansigt. Moses sagde: »Dette er, hvad Herren har befalet jer at gøre, så vil Herrens herlighed vise sig for jer.« Og Moses sagde til Aron: »Træd hen til alteret og bring dit syndoffer og dit brændoffer, og skaf soning for dig selv og for dit hus. Bring så folkets gave, og skaf soning for dem, sådan som Herren har befalet.«

Aron trådte hen til alteret og slagtede sin egen syndoffertyrekalv. Arons sønner bragte blodet hen til ham, og han dyppede sin finger i blodet og strøg det på alterets horn; resten af blodet hældte han ud ved alterets sokkel. Fedtet, nyrerne og leverlappen fra syndofferdyret brændte han på alteret, sådan som Herren havde befalet Moses; kødet og huden brændte han uden for lejren.

Så slagtede han brændofferdyret. Arons sønner rakte ham blodet, som han stænkede på alteret hele vejen rundt. Så rakte de ham brændofferet, de enkelte stykker og hovedet, og han brændte det på alteret. Han vaskede indvoldene og skankene og brændte det sammen med brændofferet på alteret.

Dernæst bragte han folkets gave. Han tog folkets syndofferbuk og slagtede den og bragte den som syndoffer ligesom det førnævnte. Så bragte han brændofferet i overensstemmelse med forordningen. Så bragte han afgrødeofferet. Han tog en håndfuld af det og brændte det på alteret; det ofrede han foruden morgenbrændofferet. Så slagtede han oksen og vædderen som folkets måltidsoffer. Arons sønner rakte ham blodet, som han stænkede på alteret hele vejen rundt, og de rakte ham fedtstykkerne fra oksen og fra vædderen, fedthalen, det fedt, der dækkede indvoldene, nyrerne og leverlappen, og han lagde fedtstykkerne på bryststykkerne og brændte fedtstykkerne på alteret. Aron foretog svingningen med bryststykkerne og det højre lårstykke for Herrens ansigt, sådan som Moses havde befalet.

Derpå løftede Aron sine hænder mod folket og velsignede det. Efter at han havde bragt syndofferet, brændofferet og måltidsofferet, gik han ned. Så gik Moses og Aron ind i Åbenbaringsteltet, og da de kom ud, velsignede de folket. Herrens herlighed viste sig for hele folket, og en ild slog ud fra Herren og fortærede brændofferet og fedtstykkerne på alteret, og da hele folket så det, brød de ud i jubel og kastede sig ned.

Krydshenvisning:

3 Mos 8,33

Krydshenvisning:

3 Mos 16,6

Hebr 5,3 7,27

Krydshenvisning:

Sir 50,12-13

3 Mos 1,10-13

Krydshenvisning:

Sir 50,12-13

Krydshenvisning:

3 Mos 7,30-34

Krydshenvisning:

4 Mos 6,23-27

Sir 50,20

Krydshenvisning:

2 Mos 16,10 40,34

Krydshenvisning:

1 Kong 18,38

2 Krøn 7,1

2 Makk 2,10

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd