Bibelen online

Anden Krønikebog Kapitel 21

Joshafats død

Joshafat lagde sig til hvile hos sine fædre og blev begravet hos sine fædre i Davidsbyen. Hans søn Joram blev konge efter ham.

Han havde nogle brødre; det var Joshafats sønner Azarja, Jehiel, Zekarja, Azarjahu, Mikael og Shefatja. Alle disse var Israels konge Joshafats sønner. Deres far havde givet dem store gaver i form af sølv, guld og kostbare ting, og desuden fæstningsbyer i Juda. Men kongedømmet havde han givet Joram, for han var den førstefødte. Men da Joram havde overtaget sin fars kongedømme og havde fået styrket sin magt, dræbte han alle sine brødre tillige med nogle af Israels stormænd.

Joram

Joram var toogtredive år, da han blev konge, og han regerede otte år i Jerusalem. Han fulgte i Israels kongers spor, sådan som Akabs hus havde gjort, for han var gift med en datter af Akab, og han gjorde, hvad der var ondt i Herrens øjne. Men på grund af den pagt, Herren havde sluttet med David, ville han ikke ødelægge Davids hus; han havde jo lovet ham, at han og hans efterkommere altid skulle have en lampe.

I Jorams dage rev Edom sig løs af Judas magt, og de valgte sig en konge. Da Joram derefter drog derover med sine hærførere og alle sine vogne, og da han om natten gik til angreb på Edom, der havde omringet ham, slog Edom både ham og hans vognkommandanter. Sådan rev Edom sig løs af Judas magt, og sådan er det den dag i dag. På samme tid rev også Libna sig løs af Jorams magt, for han svigtede Herren, sine fædres Gud. Han byggede også offerhøje i Judas bjerge og fik Jerusalems indbyggere til at hore og bragte judæerne på afveje.

Da kom der et brev til ham fra profeten Elias; der stod: »Dette siger Herren, din fader Davids Gud: Du fulgte ikke i din far Joshafats og Judas konge Asas spor, men fulgte i Israels kongers spor og fik judæerne og Jerusalems indbyggere til at hore ligesom Akabs hus, og du dræbte endda dine brødre, din fars hus, som var bedre end du; derfor vil Herren ramme dit folk, dine sønner, dine hustruer og alt, hvad du ejer, med en stor plage. Selv vil du blive ramt af svære lidelser; du vil komme til at lide af en sygdom i dine indvolde, og i løbet af nogen tid vil sygdommen føre til, at dine indvolde falder ud.«

Så vakte Herren ånden i filistrene og de arabere, der boede som nabo til nubierne, så de rejste sig mod Joram. De drog op mod Juda og trængte ind i landet og tog alle de rigdomme med sig, der fandtes i kongens palads, og de tog også hans sønner og hans hustruer til fange; han havde ingen af sine sønner tilbage undtagen Joakaz, den yngste af hans sønner. Efter alt dette ramte Herren ham med en uhelbredelig sygdom i hans indvolde. Nogen tid efter, da der var gået to år, førte sygdommen til, at hans indvolde faldt ud, og han døde under svære lidelser. Hans folk tændte ikke bål til ære for ham, sådan som de havde gjort for hans fædre.

Han var toogtredive år, da han blev konge, og han regerede otte år i Jerusalem. Han gik bort, uden at nogen savnede ham. Man begravede ham i Davidsbyen, men ikke i kongegravene.

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

2 Kong 16,3

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

2 Sam 7,12

1 Kong 11,36

Sl 132,17

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

1 Mos 27,40

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

Krydshenvisning:

1 Kong 22,51

2 Kong 8,16-24

Note:

Joakaz er den samme som Akazja (2 Krøn 22,1).

Krydshenvisning:

2 Krøn 16,14

Krydshenvisning:

2 Krøn 24,25

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd