"Men englen sagde: »I skal ikke være bange, for jeg kommer med en god nyhed. Den vil blive til stor glæde for folk. I dag har I fået en frelser." Foto: Wikimedia Commons.
"Men englen sagde: »I skal ikke være bange, for jeg kommer med en god nyhed. Den vil blive til stor glæde for folk. I dag har I fået en frelser." Foto: Wikimedia Commons.

Juleevangeliet på nudansk

Læs begyndelsen af kapitel 2 i Lukas' fortælling om Jesus - også kendt som juleevangeliet. Oversættelsen er fra Den Nye Aftale (2020).

Jesus bliver født i en stald

1 På den tid gav kejser Augustus ordre til, at der skulle holdes en folketælling i hele Romerriget. 2 Det var den første folketælling, der blev holdt, mens Kvirinius var guvernør i Syrien. 3 Alle skulle rejse hjem for at blive registreret i den by, deres familie kom fra. 4 Det gjaldt også Josef, der rejste fra byen Nazaret i Galilæa til Betlehem i Judæa. Det var Davids by, og Josefs familie nedstammede direkte fra kong David. 5-6 Josef blev skrevet på folketællingslisten sammen med sin forlovede Maria. Hun var højgravid med sit første barn, og mens de var i Betlehem, 7 fødte hun sin søn. Hun lagde et tæppe om ham og lagde ham til at sove i en foderkrybbe i en stald, for der havde ikke været plads til dem andre steder.

8 I nærheden var der nogle hyrder, der overnattede på marken, mens de vogtede deres får. 9 Pludselig blev de badet i et guddommeligt lysskær, og en af Guds engle stod foran dem på marken. De var lammet af frygt, 10 men englen sagde: »I skal ikke være bange, for jeg kommer med en god nyhed. Den vil blive til stor glæde for folk. 11 I dag har I fået en frelser. Det er Messias, jeres herre, og han er blevet født i Betlehem, Davids by. 12 I kan kende ham på, at han ligger i en foderkrybbe med et tæppe om sig.« 13 I det samme var der en hel hær af himmelske væsener sammen med englen, og de sang:

14»Vi hylder Gud i den højeste himmel.
Han kommer med fred til mennesker på jorden,
til dem, som han har udvalgt.«
 

Køb hele Den Nye Aftale - Det Nye Testamente på nudansk

Bibelen i hardback – livets træ

Klassisk og solid bibel i mellemformat
Bibelen i hardback – livets træ
299,95

Sidetal: 1440 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-252-0
Mål: 16,5 x 22 cm.
Andet: Med 2 læsebånd