Bibelen online

Paulus' Brev til Galaterne Kapitel 5

Kristus eller omskærelse

Se, jeg, Paulus, siger jer, at hvis I lader jer omskære, vil Kristus intet gavne jer. Jeg vidner igen, at enhver, som lader sig omskære, er forpligtet til at holde hele loven. I er afskåret fra Kristus, I, der søger at blive retfærdige ved loven. I er faldet ud af nåden. For af tro forventer vi ved Ånden det håb, som retfærdigheden giver. For i Kristus Jesus gør det hverken fra eller til, om man er omskåret eller ej, men det gør tro, virksom i kærlighed.

I var kommet godt i gang. Hvem har hindret jer i at adlyde sandheden? Det er ikke ham, der kaldte jer, der har overtalt jer til det. Den mindste smule surdej gennemsyrer hele dejen. Jeg har den tillid til jer i Herren, at I ikke vil mene andet. Men den, der forvirrer jer, skal få sin dom, hvem han end er. Brødre, hvis jeg stadig prædiker omskærelse, hvorfor bliver jeg så forfulgt? Så var forargelsen ved korset jo borte. Gid de ville lemlæste sig helt, de, der gør jer forstyrrede!

Kødets lyst og Åndens frugt

Brødre, I blev kaldet til frihed. Brug blot ikke friheden som et påskud for kødet, men tjen hinanden i kærlighed. For hele loven er opfyldt i det ene ord: »Du skal elske din næste som dig selv.« Men hvis I bider og slider i hinanden, så pas på, at I ikke æder hinanden helt! Hvad jeg mener, er: I skal leve i Ånden og ikke følge kødets lyst. For kødets lyst står Ånden imod, og Ånden står kødet imod. De to ligger i strid med hinanden, så I ikke kan gøre, hvad I vil. Men drives I af Ånden, er I ikke under loven.

Kødets gerninger er velkendte: utugt, urenhed, udsvævelse, afgudsdyrkelse, trolddom, fjendskaber, kiv, misundelse, hidsighed, selviskhed, splid, kliker, nid, drukkenskab, svir og mere af samme slags. Jeg siger jer på forhånd, som jeg før har sagt, at de, der giver sig af med den slags, ikke skal arve Guds rige.

Men Åndens frugt er kærlighed, glæde, fred, tålmodighed, venlighed, godhed, trofasthed, mildhed og selvbeherskelse. Alt dette er loven ikke imod! De, som hører Kristus Jesus til, har korsfæstet kødet sammen med lidenskaberne og begæringerne. Lever vi i Ånden, skal vi også vandre i Ånden. Lad os ikke bilde os noget ind, lad os ikke tirre og misunde hinanden.

Krydshenvisning:

ApG 15,1

1 Kor 7,18

Krydshenvisning:

Gal 2,21

Krydshenvisning:

1 Kor 7,19

Gal 6,15

Kol 3,11

Krydshenvisning:

1 Kor 5,6

Krydshenvisning:

Gal 1,7

Krydshenvisning:

1 Kor 1,23

Gal 2,3

Krydshenvisning:

1 Kor 8,9

1 Pet 2,16

Krydshenvisning:

3 Mos 19,18

Matt 22,39-40

Rom 13,9

Krydshenvisning:

Rom 6,12

Sir 18,30

Krydshenvisning:

Rom 7,15-23

Krydshenvisning:

Rom 8,14

Krydshenvisning:

1 Kor 6,9-10

Rom 13,13

Ef 5,5

Krydshenvisning:

Luk 21,34

Krydshenvisning:

Ef 5,9

Krydshenvisning:

1 Tim 1,9

Krydshenvisning:

Rom 6,6

Gal 2,20 6,14

Krydshenvisning:

Rom 8,4-5

Krydshenvisning:

Fil 2,3

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd