Bibelen online

Jeremias' Bog Kapitel 16

Jeremias' ensomhed er varsel om ulykken

Herrens ord kom til mig: Du må ikke gifte dig og få sønner og døtre på dette sted. For dette siger Herren om de sønner og døtre, som er født på dette sted, om mødrene, som fødte dem, og om fædrene, som avlede dem i dette land: Ramt af sygdom skal de dø. Der skal ikke holdes ligklage over dem, de skal ikke begraves, men blive til gødning på jorden; ved sværd og sult skal de omkomme, deres lig skal blive til føde for himlens fugle og jordens dyr. Dette siger Herren: Du må ikke gå ind i et hus, hvor der er sørgefest, du må ikke deltage i ligklagen eller ynke dem, for jeg har taget min fred, min trofasthed og min barmhjertighed fra dette folk, siger Herren. Både store og små i dette land skal dø; de skal ikke begraves, og der skal ikke holdes ligklage over dem; ingen skal snitte sig selv eller klippe sig skaldet i sorg over dem; ingen skal bryde brødet for at trøste ham, der sørger over en død; ingen skal række et trøstebæger til ham, der sørger over sin far eller mor. Du må ikke gå ind i et hus, hvor man holder gilde, og sidde og spise og drikke sammen med dem. For dette siger Hærskarers Herre, Israels Gud: Her for øjnene af jer og i jeres dage gør jeg ende på fryderåb og glædesråb, brudgoms og bruds stemme.

Men når du forkynder alle disse ord for dette folk, vil de spørge dig: »Hvorfor truer Herren os med hele denne store ulykke? Hvad er vores skyld, og hvad er vores synd mod Herren vor Gud?« Så skal du svare dem: Det er, fordi jeres fædre svigtede mig, siger Herren; de fulgte andre guder og dyrkede og tilbad dem, men mig svigtede de, og min lov holdt de ikke. I har handlet endnu værre end jeres fædre; hver af jer vandrede i sit onde hjertes forstokkethed uden at høre på mig. Jeg slænger jer bort fra dette land til et land, som hverken I eller jeres fædre har kendt; dér skal I dyrke andre guder dag og nat. Jeg viser jer ingen nåde.

Men der skal komme dage, siger Herren, da man ikke mere siger: »Så sandt Herren lever, som førte israelitterne op fra Egypten,« men siger: »Så sandt Herren lever, som førte israelitterne op fra Nordens land og fra alle de lande, han fordrev dem til.« Jeg vil føre dem tilbage til den jord, jeg gav deres fædre.

Jeg sender bud efter mange fiskere, siger Herren; de skal fange dem. Derefter sender jeg bud efter mange jægere; de skal jage dem på hvert bjerg og hver høj og i klippespalterne, for mine øjne er rettet mod deres færd; den kan ikke skjules for mig, og deres skyld kan ikke gemmes for mig. Først giver jeg dem dobbelt igen for deres skyld og synd, for de har vanhelliget mit land; de har fyldt min arvelod med deres ækle og afskyelige ådselsguder.

Herren er min styrke og mit værn,

min tilflugt på nødens dag;

til dig skal folkene komme

fra jordens ender og sige:

»Vore fædre arvede kun løgn,

tomme guder, der intet gavner.«

Kan et menneske lave sig guder?

Det bliver ikke til guder!

Men nu skal jeg vise dem,

ja, denne gang skal jeg vise dem

min magt og min styrke;

så skal de forstå, at mit navn er Jahve!

Krydshenvisning:

Jer 9,21

Krydshenvisning:
Krydshenvisning:

Jer 7,34 25,10

Åb 18,22-23

Krydshenvisning:

Jer 5,19

Krydshenvisning:

Jer 5,19

Krydshenvisning:

Jer 5,19

Krydshenvisning:

Jer 5,19

5 Mos 28,64

Krydshenvisning:

Jer 23,7-8

Krydshenvisning:

Jer 23,7-8

Krydshenvisning:

Jer 23,24

Sir 17,15

Krydshenvisning:

Jer 2,7

Krydshenvisning:

Es 2,2

Zak 8,20-21

Jer 8,19

Krydshenvisning:

Es 44,9-10

Krydshenvisning:

2 Mos 3,15

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd